Performant

PLAY

PLAY

PLAY

PLAY

PLAY

Performant

Workflow

Bij Vlassenroot krijgt elk project een toegewijd team toegewezen dat in nauw contact met de klant het productieproces organiseert en opvolgt. Een vlotte informatiedoorstroming naar de opdrachtgevers optimaliseert het productieproces.

Bijzonder hoge leverperformantie en doorstroomsnelheid

Kwaliteitscontrole

Alle processen volgen standaard een kwaliteitscontrole en worden bovendien uitvoerig gedocumenteerd. Bij oplevering van elke kraanarm wordt een uitvoerige documentatie meegeleverd, wat de traceerbaarheid van materiaal, proces en kwaliteitscontrole garandeert. Ieder gelast stuk wordt MP-geproefd (100 %). En op vraag van de klant kunnen nog bijkomende kwaliteitsproeven gehouden worden.
Dit resulteert in een bijzonder hoge leverperformantie en doorstroomsnelheid met quasi geen uitval en een optimale kwaliteit. Hiermee staat Vlassenroot garant voor een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Technologie

Vlassenroot bouwde een uitstekende relatie op met zijn leveranciers van materiaal en machines. Hierdoor kan de onderneming zijn positie als koploper in verwerking handhaven en zelfs versterken. We kunnen dan ook steeds de recentste ontwikkelingen in ons vakdomein voorstellen aan onze opdrachtgevers.

Locatie

De Vlassenroot Groep heeft zijn productiecentra optimaal gelokaliseerd om een vlotte materiaaldoorstroming te realiseren en efficiënt te produceren, dicht bij de klant.

Investeren

Vlassenroot Groep is een industriële groep met een stevige financiële verankering. In minder dan 8 jaar tijd werd meer dan 50 miljoen euro geïnvesteerd in research, infrastructuur en mensen.

Innoveren

Vlassenroot Groep investeert continu in de ontwikkeling van gereedschap om de verwerking van de nieuwste materialen en/of de realisatie van innoverende constructies mogelijk te maken.

1999: Vlassenroot werkt nauw samen met Clusta (IWT) en Holland Rail Consult om de profielen voor de Stille Bruggen te ontwikkelen.
2001: Vlassenroot ontwikkelt de tooling voor het rondplooien van segmenten voor telescopische kranen.
2002: Gereedschap voor het plooien van 35 mm INOX bij een lengte van 14 meter - en dit zonder enige aftekening van de plooilijnen - wordt geïnstalleerd.
2004: Bij Vlassenroot wordt de research opgestart naar het laserlassen van telescopische kraanarmen.
2006: Volwaardige alternatieven voor hoog treksterkte staal worden in de bouw van telescopische kranen geïntroduceerd.
2008: De eerste praktijktest van laserlassen bevestigt de vooropgezette resultaten bij het lassen van telescopische kraanarmen.